Новини



В освітніх закладах Тернопільщини встановлюють тривожні кнопки


Тривожні кнопки встановлено майже у 150 освітніх закладах області – це виші, коледжі, училища, школи, дитячі садочки. Основна мета встановлення тривожних кнопок – підвищити безпеку педагогів та учнів.


 

Сигнал про спрацювання кнопки надходить на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони.

– Час необхідний наряду поліції для прибуття на місце події після спрацювання тривожної кнопки – до п’яти хвилин, – повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета, пише Суспільне.

Із нового навчального року тривожна кнопка з’явилася у Великоглибочецькій загальноосвітній середній школі.

– Одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед школою – безпека учасників під час освітнього процесу. Тривожна кнопка допомагає швидко звернутися до підрозділу поліції. На сьогодні таких випадків не було, але ми живемо в умовах воєнного стану і треба інколи оперативно, не затрачаючи час на шукання номерів, викликати поліцію на допомогу, – розповіла директорка Великоглибочецької загальноосвітньої школи ім. Я. Стецька Оксана Комарницька.

– Тривожна кнопка встановлюється в школах для того, щоб у разі небезпеки можна було викликати наряд поліції, який в найкоротші терміни прибуде на місце виклику для встановлення причини спрацювання кнопки чи надання допомоги у разі потреби, – каже начальник центру технічної охорони управління поліції охорони в Тернопільській області Андрій Беринда.

Співробітники поліції охорони зустрілися зі школярами на уроці безпеки. Говорили про те, як діяти у надзвичайних ситуаціях, при виникненні повітряної тривоги, виявлені небезпечних предметів.

– Поліцейські говорили з нами про правила дорожнього руху, закони, нагадували, що потрібно спокійно поводитися при сигналі повітряної тривоги, не бігти, бо тоді буде хаос, – розповіла учениця школи Вікторія Сердюк.

На цій зустрічі діти для поліцейських охорони підготували малюнки.

– Я намалювала, як поліцейські під час воєнного стану зупиняють машини та перевіряють документи. Я хочу стати поліцейською, щоб допомагати людям, – каже переселенка з Миколаєва, третьокласниця Настя.

За словами Сергія Крети, планують облаштувати технічними пристроями ще пів сотні навчальних установ краю.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?