Новини



В одесита почало битися чортківське серце (ВІДЕО)


Андрій Чурзін став першим пацієнтом у Тернополі, якому здійснили пересадку серця.

Це перша пересадка серця, здійснена злагодженими діями лікарів Тернопілля: Тернопільської обласної клінічної лікарні та Чортківської міської.

У трансплантології надважливо все, але найперше завдання – вчасно транспортувати донорський орган. У цьому лікарям допоміг поліцейський водій, повідомляє Терен.

Транспортування донорського органу з Чортківської міської лікарні, де відбулась експлантація серця, до обласного медичного закладу здійснювалося службовим автомобілем тернопільської поліції за кермом якого перебував поліцейський водій Руслан Попіль. 

38-річний Андрій Чурзін з Одеси через захворювання серця декілька років був обмежений у фізичній активності та перебував на постійній медикаментозній підтримці.

Вада була вродженою, але згодом почала проґресувати. Допомогти чоловікові можна було пересадивши серце.

Андрій розповідає, на орган від донора чекав рік, а загалом хорів 6 останніх років, тому дуже радий, що його мрія нарешті здійснилась. Тим паче, що це в нього не перша спроба операції з пересадки.

По операції пацієнт з новим серцем, чується добре.

Нажаль, мовою Чурзін з Одеси після пересадки, так ще й не загуторив: серце то чортківське, а щелепа ж одеською залишається...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?