Новини



Усі львівські школи з 1 вересня перейдуть на електронні журнали


Передбачається, що ведення буде відбуватись в електронному форматі, а батьки зможуть отримати інформацію, коли їхня дитина отримала оцінку.

Електронний щоденник/журнал є мультифункціональним програмним забезпеченням, яке дозволяє не тільки вести оцінки чи облік відвідування школи, а й прикріпляти домашнє завдання вчителям, має ресурс відеочату, де можна буде вести уроки онлайн чи спілкуватись.

Електронний журнал буде безкоштовним для користувачів, його оплатять коштом бюджету міста, повідомляє Львівська міська рада.

– Запуск електронних щоденників/журналів – це революційна зміна в нашій системі освіти. Це суттєво покращує комунікацію між всіма сторонами освітнього процесу: батьки-діти-вчителі. Також це система вивільняє вчителів, бо паперова робота забирає дуже багато часу. Тепер це можна буде робити дуже швидко онлайн. Не варто забувати про мобільність передання інформації для учнів і батьків. Якщо нам вдасться впровадити електронний журнал/щоденник в тому варіанті, як ми запланували, то всі відчують велику перевагу такої єдиної онлайн-системи, – розповів Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова.

Зараз ІТ-компанія Lionwood.software працює над підключенням закладів освіти до єдиної платформи «Навчання і технології» та проводять навчання для педагогів з її використання.

Залишається порадіти, що єдине місто‑мільйонник Західної України нарешті доходить в освіті до тих технологій, які, до прикладу, в сусідній Польщі вже давно і наповну використовуються навіть в таких містечках, як, скажімо, Козова на Тернопіллю.

Хоча про Київ державна влада подбала раніше: з початком пандемії й масового переходу шкіл на навчання заочне навчання онлайн.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?