Новини



Виробник «Байрактар» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні


Турецький власник Baykar створив компанію в Україні та придбав ділянку для будівництва заводу з виробництва безпілотників «Байрактар».

– Власник компанії Baykar створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проєкт самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні, – сказав посол України в Туреччині Василь Боднар. 

Він наголосив, що це рішення не лише політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі місцевого виробництва, повідомляє РБК‑Україна.

– Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів. І до війни, і зараз сфера оборонних технологій є одним з драйверів наших відносин. Попри війну, наші компанії продовжують виконувати свої зобов'язання. Можливо, не в таких обсягах, як це було заплановано, але не залишають цю роботу, – розповів Боднар. 

Зі зрозумілих причин місце придбаної під виробництво «Байрактарів» не розголошується.

Але не потрібно ходити довго до школи, аби зрозуміти, що це місцина десь в Західній Україні: подалі від лінії фронту та активних бойових дій.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?