Новини



Бухгалтерка одного з санаторіїв на Львівщині вимагала з переселенців кошти за поселення


Пані в такий спосіб просто хтіла загальмувати новітню навалу русско-мірскіх людей на свій рідний край. Але силовики такої направду нестримної любови до Батьківщини не оцінили. Мабуть, рахункарка наразі трохи випередила свій час...

За інформацією УСБУ у Львівській області, «бізнес» на переселенцях організувало керівництво оздоровчо-лікувального комплексу, яке входить в структуру ДП.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, йдеться про посадову особу одного з державних санаторіїв у Червоноградському районі, пише Leopolis.news.

— Санаторій повинен був приймати на тимчасове безкоштовне проживання вимушених переселенців, проте керівництво закладу вирішило на цьому «заробити». В.о. головного бухгалтера вимагала гроші з таких осіб за, нібито, не створення штучних перешкод під час поселення.

Згодом, аби завуалювати свою злочинну діяльність, зловмисниця складала та видавала, потерпілим від військової агресії людям, сфальсифіковані квитанції про оплату житла, – повідомили в УСБУ Львівщини.

Фіґурантці вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Готуються матеріали для обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення суми нанесених збитків, та притягнення до відповідальності усіх причетних осіб.

Заходи з викриття проводились оперативниками УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Так чого доброго й диви: СБУ в запалі бурхливої діяльности й до самого Єрмака дістанеться!

Хоча ще кілька подібних скандалів по дитсадках та санаторіях Західної України, про які згадував ЗУНР, — і вони почнуть просто до себе переселенців не пускати: під приводом збереження своїх закладів від руйнації під ударами навали зі Сходу.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?