Новини



Прикарпатцю погрожують 5 роками в'язниці: знехтував повісткою


В Івано-Франківській області Надвірнянська окружна прокуратура повідомила про підозру 43-річному мешканцеві за ухилення від призову на військову службу під час загальної мобілізації.

Мешканець Надвірної отримав повістку. Однак не з’явився на призовну дільницю для мобілізації до ЗСУ. Зазначається, що військовозобов’язаний був попереджений про притягнення до відповідальності за неявку, повідомляють Українські Новини.

Зазначається, що за ухилення від призову за мобілізацією передбачено покарання у виді позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.

Діяльність сектору безпеки та оборони України забезпечує близько 1 млн осіб у різних структурах. Зокрема, до Збройних сил України мобілізовано 700 000 осіб

Крім того, мобілізація в Україні триватиме стільки, скільки потрібно для доукомплектування всіх підрозділів, які захищають державу від російської агресії.

Загалом до лав ЗСУ призвали близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

ЗУНР постійно висвітлює цю болючу для Західноукраїнців тематику. Тому що про подібний мобілізаційний тиск на мешканців півдня і сходу України преса чомусь не особливо повідомляє. А про призовну кампанію в Києві взагалі не пари з вуст! 

Можливо, це через те, що там просто нікого й не «забривають в москалі» з таким запалом і завзяттям, як це робиться по містечках і селах насамперед Галичини, Буковини, Закарпаття, а також Волині?

А потім київські пропаґандисти ще й всім розповідають, мовляв, на передовій серед військових більшість є «русскаґаварящіх». Ая: аж бігом.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?