Новини



Орбан сказав вголос то, що багато хто подумки давно думає


Західне лівацтво та їхні пропаґандисти обурились на свіжі заяви Орбана.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан своїми словами добрячи струснув вже було почивший на лаврах Західний істеблішмент. Вся пропаґандистська преса не втомлюється цитувати тези з його виступу в містечку, яке мадярською мовою називається Tusnádfürdő, а румунською Băile Tușnad.

— Ми [угорці] не є змішаною расою... і ми не хочемо ставати змішаною расою», — сказав Орбан на форумі в суботу. Він додав, що країни, де змішуються європейці та неєвропейці, «більше не є націями».

Він також різко критикував західну військову підтримку України:

— Що більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни просуватимуть лінію фронту... Те, що ми робимо, — це подовжуємо війну, — сказав Орбан під час виступу.

Орбан сказав, що робота Заходу повинна полягати не в надії на перемогу України, а в посередництві в мирній угоді.

— Ми повинні бути не на боці Росії або України, а між ними, — сказав він, додавши, що політика введення санкцій проти Росії провалилася, а Україна ніколи не переможе.

Прем'єр Угорщини також натякнув, що нападу Росії на Україну можна було би уникнути та що він вбачає у цьому провину західних союзників, які не пішли на вимоги Путіна всупереч інтересам України.

У своїй промові він часто натякав на теорію змови про «велику заміну», в якій стверджується, що існує змова з метою розбавити біле населення США і європейських країн шляхом імміґрації. Він сказав, що це «ідеологічний виверт лівих інтернаціоналістів, які стверджують, що європейське населення вже є змішаною расою».

За словами очільника уряду Угорщини, західноєвропейські країни свідомо заохочують нелегальну міґрацію та змішування рас.

Водночас він зазначив, що великою проблемою Угорщини є те, що смертність перевищує народжуваність і змін не передбачається.

На його думку, країни, які не перешкоджають такому процесу, «більше не є націями», а «в духовному розумінні Захід перемістився до центральної Європи» [себто до країн, що перебували під комуністичними режимами].

Захід, прогнозує Орбан, нібито чекає занепад і «десятиліття небезпек, невизначеності та війни».

Орбан зробив цю резонансну заяву під час показової щорічної промови в містечку Tusnádfürdő / Băile Tușnad – найменшому з міст Румунії, 90% населення якого становлять етнічні угорці.

Там він раніше виступав із основними політичними ідеями та ідеологічними напрямками. Саме там, у 2014 році, він вперше заявив, що хоче побудувати «неліберальну демократію» в Угорщині.

Варто пригадати, що попри постійну і різнобічну критику Орбана з боку Західних речників, він виграв четвертий термін поспіль на виборах на початку цього року. Що прямо свідчить про загальне схвалення слів і дій прем'єр-міністра угорським виборцем.

А в 2015 році, під час гібридної атаки біженцями з Близького Сходу на країни Европи, спричиненої жорсткими ударами по цивільних об'єктах в Сирії російськими військами, саме Угорщина показала, що боронити кордони своєї держави можна навіть і під час такої масованої гібридної атаки: всі потоки нелегальних міґрантів було відвернено від Угорщини.

Тому тут ще питання, хто кому більший союзник Путіну: Орбан чи отой «колективний Захід» зі своїми кволенькими та забюрократизованими діями?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?