Новини



СБУ на Буковині знайшла «руку Кремля» в антиповісткових спільнотах


Кажуть, що це зриває мобілізацію і показують відео зі знанням, подібне до того, як це робило білоруське КҐБ із засновником опозиційного телеґрам-каналу NEXTA. Далі що: примусове приземлення іншоземних літаків?

У більшості антиповісткових чатах Чернівецької області Служба безпеки України виявляла учасників з номерами російських мобільних операторів. Про це у сюжеті на телеканалі ТВА розповіла речниця СБУ у Чернівецькій області Леся Федоренко.

За її словами, такі чати допомагають ворогу зірвати мобілізацію в Україні. Засновників одного з таких буковинських чатів, де окремі учасники намагалися «підігрівати» негатив до ЗСУ, було викрито.

— Це робиться для того, щоб виснажити наших військових. Зрив мобілізації — це інформаційно-психологічна спеціальна операція Кремля. І всі, хто просуває ці наративи свідомо чи несвідомо допомагає ворогу, — зазначила речниця СБУ.

Вона також наголосила, що власникам таких каналів варто визначитися, кому вони хочуть допомогти: Україні й українцям чи ворогу.

— І зрештою пам’ятати про кримінальну відповідальність за дії на користь ворога, — додала Федоренко.

Пам'ятаючи про кримінальну відповідальність, хочемо нагадати, що теперішня практика «забривання в москалі» всіх, хто трапляє під гарячу руку повісткової жандармерії — до добра не приведе і міці ЗСУ точно не додасть. Про це відкритим текстом пишуть вже самі бойові командири.

Цілком можливо, що в якихось антиповісткових чатах хтось з учасників має москвинські телефонні номери. Але відколи це мати номер мобільного оператори з Росії раптом стало кримінальним злочином?

Може, пригадаємо, що буквально до 24.02.2022 буквальні всі мобільні оператори України пропонували різні преференції, знижки, і так далі, для дзвінків на російські мобільні номери, га?

Чомусь СБУ не вважало таку політику наших мобільних операторів за «дії на користь ворога». Чому?

Зрештою, за цією логікою, всі громадяни України, хто сьогодні має польські, угорські, словацькі, німецькі, британські й навіть американські мобільні номери — всі вони як один є диверсантами-розвідниками таємних служб з відповідних країн, так? Це по-перше.

А по-друге, якби не було жодних відповідних суспільних настроїв, а також кричущих випадків, коли мобілізують, наприклад, навіть осіб, що мали підтверджені напади епілепсії, психологічні розлади й таке подібне — то жодному москвинському аґенту не вдалося б заложити масовий антиповістковий чат чи спільноту!

Щоби боротися з певними суспільними настроями — потрібно усувати першопричину таких настроїв, а не їхні зовнішні симптоми.

Але де там знати про такі «високі речі» речниці СБУ на Буковині?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?