Новини



Тернопільщина вирішила перевиконати план із «забривання в москалі»


2400 повісток вручили чоловікам призовного віку на вулиці поліцаї на Тернопільщині.

У Тернопільській області щодня на чергування в середньому заступає 25 спільних патрульних груп, які перевіряють документи у чоловіків призовного віку і вручають їм повістки. Про це повідомила поліція Тернопільської області, передає Еспресо.Захід.

Лише впродовж липня спільні патрульні групи перевірили документи у понад 8 тисячі осіб.

Серед них виявили 699 внутрішньопереміщених осіб, котрі не стали на військовий облік та 432 особи, котрі перебувають на території області без реєстрації. За цей період також вручили повістки 2411 чоловікам, котрі підлягають мобілізації.

До складу спільних патрульних груп входять поліціянти, представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки [простіше кажучи: військові комісаріати — прим. ЗУНР], військової служби правопорядку, органів місцевого самоврядування.

Основна мета їхньої роботи – перевірка реєстрації внутрішньопереміщених осіб та взяття їх на військовий облік.

Скидається на те, що Тернопілля вирішило встановити такий собі антирекорд щодо «забривання в москалі», як писав класик української літератури.

Бо до подібної практики постійних поліційних патрулів на вулицях, завданням яких є не охорона правопорядку та лапання злодіїв, а саме лови «гарматного м'яса», видається ще не додумалися в жоднім іншім краї, в жодній області України.

Особливо в східних та південних, де, за логікою, така мобілізація мала б робитися в першу чергу: це ж їхній там дім рідний захищати, а не якісь ура-патріотичні марення втілювати.

Тим більше, що про якість вояків від таких способів мобілізації, як писав ЗУНР, кричать вже самі ж військові командири!


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?