Новини



Українці хочуть більше наймитувати в Польщі, ніж в Чехії та Румунії


Цьому сприяє більша відкритість польських працедавців. Хоча вона може бути придушена економічним спадом в Польщі.

— Велика частка людей з вищою освітою та велике бажання працювати – ці особливості біженців з України полегшили їм працевлаштування в Польщі на кілька місяців. Це також видно за стрімким зростанням кількості українців, які розпочали роботу в Польщі на основі нових, спрощених після початку війни спецзаконів, — пише Życie.

Видання зазначає, що, за даними Міністерства сім'ї та соціальної політики Польщі, ця цифра перевищує 290 тисяч.

— Рівень освіти серед українських біженців, який ми спостерігаємо сьогодні на ринку праці, значно вищий, ніж той, який був зафіксований серед економічних мігрантів з України до війни, – зазначив Анджей Коркус, президент агенції працевлаштування EWL.

Це підтверджує, що економічна еміґрація з України змінилася еміґрацією, спричиненою війною, стверджує польське видання.

В результаті опитування, проведеного в Польщі, Чехії та Румунії, в усіх трьох країнах більша частина українських біженців —  люди з вищою освітою. У Румунії ця частка найвища (71%), а також там найвищий відсоток висококваліфікованих спеціалістів (26%). Що, як це не парадоксально, може обмежити бажання працювати цих людей саме в Румунії, бо деякі фахівці, насамперед ІТ-спеціалісти, працюють віддалено на поточного працедавця.

Виходить, поталанило Польщі, що до них приїхали на ІТ-ішники, а ті, хто може розкладати товари по полицях магазинів. Звісно, якщо ще будуть самі ті товари, як вже згадував ЗУНР.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?