Новини



Зі шкіл Львова почали виселяти біженців зі східних областей


У школах Львова проживає ще 250 переселенців. Їх звідти почали відселяти. Лише частина цих ВПО повертається додому.

Станом на 20 липня у школах Львова тимчасово проживає ще 250 внутрішньо переміщених людей. У мерії запевняють, що чітко знають, коли і куди їх можуть відселити. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Євген Бойко.

— Внутрішньо переміщених осіб, яких у школах Львова досі мешкає 250, переселяємо у гуртожитки професійно-технічної освіти, модульні містечка. Також створюємо для них додаткові можливості для поселення у наших комунальних закладах та шукаємо житло у межах Львівської області. Ще частина з них повертається додому, – каже він.

Зокрема, усіх людей, які ще тимчасово проживають у навчальних закладах, відселять до початку нового навчального року, хоча раніше казали, що це вдасться зробити до 15 липня.

— У нас має бути людський фактор. Не можемо ставити собі за мету примусово в якийсь день виселити людей. Усе відбувається індивідуально – у когось можуть бути проблеми з документами, роботою, тому й не встигли до 15 липня», – додав Євген Бойко.

Видання зазначає, що до 1 вересня школи Львова та області повинні облаштувати укриття, а переселенців – розмістити в інших місцях.

Втім, залишається без відповіді запитання, чому досі зі Львова не повертаються до своїх домівок переселенці з тих східних областей, де не тривають бойові дії, і де з високою ймовірністю, в них є цілком збережене, ніяк не знищене житло?

Бо Львів перебуває під постійною загрозою ракетного удару так само, як і Київ, Вінниця, Житомир чи Кременчук.

Чи просто питання не тільки й не стільки у фізичній безпеці, а в політиці зробити російськомовне населення поголовною більшістю у Львові?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?