Новини



Лукашенко пообіцяв захистити Західну Україну від Польщі


Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь "підтримає Україну", якщо Польща спробує встановити контроль над її західними територіями.

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив 4 жовтня під час спілкування з жителями агромістечка Парохонськ.

Лукашенко звернув увагу, що Польща має свої інтереси в Україні, і ставлення польських еліт до України відповідне. Головним каменем спотикання між країнами зараз є так звана "Волинська різня" – масове знищення Українською повстанською армією польського населення Волині та Східної Галичини.

"У роки війни чого не було... Українці у нас Хатинь спалювали. Що вони творили на Прип'яті, керовані фашистами, - це кошмар. Тож ми тим часом житимемо все життя, до смерті?" - поставив він риторичне запитання.

За його словами, в основі претензій з боку Польщі є бажання прихопити західну частину України. "Як Західну Білорусь, так і Західну Україну. І там панувати. Для нас це неприйнятно. Якщо тільки поляки влізуть в Україну і спробують захід відтяпати, ми українців підтримуватимемо. Тому що ми розуміємо, що наступні будемо ми", - заявив білоруський диктатор.

Нагадаємо, для протидії радянським партизанам на території Білорусі нацисти активно використовували батальйони допоміжної поліції (шуцманшафту), сформовані з українських нацоналістів. Зокрема, 118-й батальйон, який і спалив Хатинь, складався переважно з "мельниківців", а 201-й батальйон, заступником командира якого був Роман Шухевич, майбутній головнокомандувач УПА - з "бандерівців". 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?