Новини



«В західних областях України вже ввели злоті». В лапках наразі


В Мелітополі Запорізької області русска пропаґанда розповідає місцевим жителям, що Україну вже поділили та в Західній Україні запровадили в обіг польські злоті.

За даними розвідки, окупанти намагаються переконати жителів захоплених територій в тому, що «Україну вже поділили».

– Окупаційна влада проводить пропаґандистську кампанію на окупованих територіях, спрямовану на зневіру мешканців в українській владі та можливості звільнення. Керівництво великих підприємств Мелітополя отримало вказівку проводити збори та бесіди з персоналом, на яких доводити наступну інформацію: «Україну вже поділили. На території західних областей ввели в обіг польські злоті, в більшості магазинів подвійні цінники. Від росії немає куди тікати. Україна не та, якою була», – повідомляє Головне Управління Розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

ГУР наголошує, що окупанти це роблять для підриву морально-психологічної стійкості проукраїнськи налаштованого населення, що залишилося в місті.

Варто зазначити, що за останні пів місяця це вже другий подібний інформаційний вкид. Перші повідомлення про запровадження злотих в Західній Україні відбулися в останній декаді липня. Прикметно, що тоді вони йшли з боку офіційних інформаґенцій... Білорусі

Але як в тім кіні: шпигуни спалилися на дрібницях – зазначили ціни на гречку та інші харчі, які мешканцям України вже навіть й не сняться.

Мабуть, просто зі своїх білоруських рублених «зайчиків» перевели в гривню один до одного. Однак попри сміхотворність цього всього, є один таки нюанс. 

Починаючи від передвиборчих перегонів 2004 року, коли почали поширюватися наративи про поділ України на три сорти – постійно офіційні речники кажуть, що це лише вигадка і маячня від кремлівських пропаґандистів та PR‑ників.

Однак ця і подібні мапи чомусь дивним чином корелюються з тим, хто‑де‑як і за кого голосував.

Зокрема, «жовтий пояс» на малюнку явно обирав проросійські політичні сили та нардепів. 

У підсумку «жовтий» виборець привів до влади донбасску відверто проросійську Партію Реґіонів та Віктора Януковича всадовив на президенство. 

Що, своєю чергою, спричинило до постання Майдану вже 2013‑14 року, а далі призвело до постання Л/НДР. 

Про ейфорію «вазвращєнія в рассію» з боку проросійського обивателя Криму вже й не зручно навіть якось згадувати.

Але це ще не кінець. 

Дивним чином ділянка «ІІІ сорту» на цій пропаґандистській мапці перегукується з тими теренами, де на початку російського вторгнення вже в 2022 році спостерігався найбільший саботаж з боку владців на тих землях, а також переходу силовиків на бік москалів. Про що ЗУНР втомився вже згадувати.

Якщо всі ці пазли скласти до купи й тверезо оцінювати ситуацію, а не ура‑пропаґандистськи, але тепер вже з українського боку – в дусі Люсі Арєстовіч, 

а також оцінити всі всі всі кроки з боку Польщі: як в питанні посиленого озброєння, так і в асиміляції біженців з України, проникнення польського бізнесу насамперед на терени Західної України, і таке подібне, 

то може виявитися, що байка про запровадження злотого на теренах ЗУ – насправді не така вже й безпідставна байка!

Як то мовиться, це радше питання часу...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?