Новини



На євровиборах у Польщі антиукраїнська партія зайняла третє місце


На виборах Європейського парламенту в Польщі третє місце зайняла націоналістична та антиукраїнська "Конфедерація".

У Польщі антиукраїнська партія "Конфедерація", члени якої стояли за протестами перевізників на кордоні з Україною, опинилася на третьому місці електоральних симпатій.

На виборах Європейського парламенту (ЄП), які в Польщі відбувалися 9 червня, ліберальна "Громадянська коаліція" прем'єр-міністра Дональда Туска отримала 37,06% голосів і може претендувати на 21 місце в ЄП, опозиційні консерватори з "Права і Справедливості" отримали 36,16% (теж 21 місце).

Третє місце посіла націоналістична "Конфедерація", яка отримала свій найкращий результат на євровиборах - 12,08%. З цими результатами партія може отримати у Європарламенті шість місць. 

Блок спікера Сейму Шимона Головні "Третій шлях" отримав 6,91% голосів, "Лівиця" - 6,3%. Ці результати майже не відрізняються від екзитполів. Явка на євровиборах у Польщі склала 40,65% голосів. Нагадаємо, у наступному скликанні Європарламенту Польща матиме загалом 53 мандати.

"Конфедерація" – антиєвропейська та антиукраїнська політична сила. Один з її ключових представників Гжегож Браун раніше ініціював акцію "Зупинити українізацію Польщі", а також заявив, що "нас не будуть вчити історії німці та євреї". А голова люблінського осередку "Конфедерації" Рафал Меклер був одним з лідерів протесту перевізників на кордоні з Україною.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?