Новини



У Львівській області змінили коменданта. За продаж перепусток?


Новим комендантом Львова та області призначено Петра Розвадовського, а керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень втратив відповідні повноваження.

На Львівщині реорганізували військову комендатуру та змінили правила видачі перепусток на час комендантської години. Про це на брифінгу 20 травня повідомив екс-комендант Львівської області, керівник апарату ОВА Тарас Грень. Його на цій посаді замінив керівник Третього спеціального відділу Військової служби правопорядку (ВСП) Петро Розвадовський (на фото).

Як повідомив Тарас Грень, відтепер у області буде центральна комендатура та сім районних, якими керуватимуть керівники районних ТЦК.

«З урахуванням керівних документів, загальної ситуації та чинних розпоряджень і наказів начальника Львівської ОВА відбувається реорганізація і зміна комендатур, чинних у Львівській області. Як наслідок, у нас буде одна комендатура в області і сім у районах. Комендантом Львівської області буде представник ВСП, а комендантами районних комендатур будуть відповідні керівники ТЦК і СП», – розповів Грень.

Тепер військова комендатура буде розташована на території ВСП на вулиці Городоцькій. Ще сім комендатур діятимуть на території всіх районів області. За словами Петра Розвадовського, перепустки на пересування під час комендантської години, які наразі дійсні або офіційно продовжені за попереднього керівництва, будуть діяти і надалі. Для отримання нових перепусток або для обміну перепусток, у яких закінчився термін дії, необхідно подати документи, відповідно до оновленого порядку, який ЛОВА наразі не опублікувала.

«Звертаю увагу на те, що будемо видавати електронні перепустки. Вони будуть у ґаджетах тієї особи, яка має право користуватися перепусткою. Вже є напрацьована програма, щоби представники поліції та Нацгвардії могли перевірити правильність і достовірність цієї перепустки», – пояснив Петро Розвадовський.

За період воєнного стану на Львівщині діяли два види перепусток, останні діяли з жовтня 2023 року, а з листопада 2023 року в області запровадили обов’язкову перевірку документів усіх військовозобов’язаних. 20 травня ЛОВА наказ скасувала про обов’язкову перевірку, оскільки за новим законом про мобілізацію, поліція та ТЦК і так мають право перевіряти документи у призовників.

Місцеві ЗМІ раніше неодноразово обсинвуачували Тараса Греня в продажу перепусток на пересування під час комендантської години. Крім цього, керівник апарату Львівської ОДА досі відповідає за видачу дозволів на виїзд за кордон за системою «Шлях», куди теж нібито можна потрапити за гроші.

Прикметно, що саме 20 травня Тарас Грень оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Все майно у ній записано на дружину, Андріану Грень. Формально саме вона володіє чотирма земельними ділянками поблизу Львова (три у Лисиничах та одна у селі Шоломинь Давидівської ТГ) та житловим будинком площею 150 м2 у Лисиничах. 

Також жінка є власницею двох позашляховиків. У 2018 році вона придбала новий Kia Sorento (2018 року випуску) за близько 1,5 млн грн. У травні 2023 року Андріана Грень стала власницею позашляховика BMW X5 (2015 року випуску), вказана ціна якого 387 тис. грн (близько 10 тис. доларів за тодішнім курсом). Варто зауважити, що за даними сайту Аuto.ria, середня ринкова ціна такого авто – близько 30 тис. доларів. Тарас Грень має право користування обома авто.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?