Новини



БЕБ провело обшуки на Львівській тютюновій фабриці


Йдеться про масове нелегальне виробництво цигарок для подальшої реалізації в Україні та країнах ЄС.

15 травня головний підрозділ детективів Бюро економічної безпеки та територіальні підрозділи БЕБ одночасно провели 24 обшуки на виробництвах та у складських приміщеннях чотирьох виробників сигарет, які підозрюються у незаконному виготовленні тютюнової продукції. Зокрема, обшуки тривають на Львівській тютюновій фабриці, що у Винниках. До обшуків та перевірок залучені криміналісти та податкова служба.

«Під час обшуків детективи вже виявили виробничі лінії та понад 1 млн пачок цигарок Marshal, URTA, BRUT, BL, Marvel, Compliment тощо без марок акцизного податку. Також виявлено орієнтовно 18 тонн тютюну», – повідомили в БЕБ.

У відомстві зазначили, що йдеться про масове нелегальне виробництво цигарок для подальшої реалізації в Україні та країнах ЄС. Попередньо встановлено, що більшість відправлень незаконно виробленої тютюнової продукції здійснювалась відомою службою доставки. На одному з її відділень виявили велику кількість сигарет без марок акцизного податку.

Нардеп, голова комітету з питань фінансів Данило Гетманцев уточнив, що обшуки відбуваються у найбільших вітчизняних виробників тютюну, зокрема, на Львівській фабриці. «Так, серед них відома львівська фабрика і фабрика відомого нам з вами конвертатора з Києва», – написав Гетманцев у своєму Телеграм-каналі. «На сьогодні виготовлення нелегального тютюну заблоковано повністю. Маю обґрунтовану надію назавжди», – додав він.

Варто зауважити, що обшуки БЕБ та інших контролюючих органів на Львівській тютюновій фабриці відбуваються регулярно, однак інформації про результати розслідувань немає.

Додамо, що у 2021 році розслідування аналітичного агентства «Кантар Україна» показало, що Винниківська тютюнова фабрика виробляє 62% нелегальних сигарет з маркуванням Duty Free.

Підприємство розташоване у Винниках і належить львівському бізнесмену Григорію Козловському та його бізнес-партнеру Олександру Свіщову. Обидва тісно пов'язані з партією екс-президента України Петра Порошенка.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?