Новини



Оперного співака з Буковини обвинувачують у підтримці російського вторгнення


Йдеться про Василя Герелло, заслуженого артиста України та народного артиста Росії, який родом з Буковини.

Відомому російському оперному співаку повідомили про підозру у "підтримці російського вторгнення та геноциду українців". Підозру російському оперному співаку оголосили в Офісі генерального прокурора України. 

«За даними слідства, підозрюваний як публічна особа відкрито підтримав так звану “спеціальну військову операцію” проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 року», – повідомили в Офісі генерального прокурора України 17 квітня.

Із використанням медійних ресурсів Василь Герелло пропагував російську ідеологію на численну аудиторію. Підозрюваний співав разом із гуртом «Любе», Олегом та Родіоном Газмановими, Юлією Чичеріною та іншими зірками РФ під час концерту з нагоди окупації українського Криму в Москві в 2022 році. На цьому заході також виступав Володимир Путін. У своїй промові до росіян Герелло публічно підтримав його терористичну політику.

У 2023 році Герелло співав гімн Росії під час відкриття футбольного матчу, а також виступав для поранених окупантів у шпиталі. В 2024 році він також співав у столиці РФ на аналогічному шоу.

Василю Герелло інкриміновано публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а також публічні заклики до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України). Досудове розслідування – Управління СБУ у Вінницькій області.

Василь Герелло народився в селі Васловівцях Заставнівського району Чернівецької області. Після навчання в школі вступив до Чернівецького музичного училища, але перервав навчання через військову службу. Згодом він вступив у Ленінградську консерваторію, яку закінчив у 1991 році. Наразі співак живе в Санкт-Петербурзі з сімʼєю.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?