Новини



Львівська опера відмовилась від співпраці зі співачкою через її участь у виставах з росіянами


Театр також закликав українських артистів не брати участь у спільних з російськими артистами проектах, оскільки це працює проти України.


У Львівській опері на 17 лютого запланована вистава «Кармен». Головну партію о опері Жоржа Бізе мала виконати запрошена вокалістка, лауреатка міжнародних конкурсів Валентина Плужнікова. Однак театр відмовився від співпраці зі співачкою через її участь у виставах з російськими артистами. Про це повідомили у Львівській національній опері.

«Львівська національна опера, на жаль, не володіла повною інформацією щодо творчої біографії Валентини Плужнікової під час перемовин щодо її участі в опері "Кармен" Жоржа Бізе. Щойно нам стало відомо про її участь у спектаклях разом з російськими артистами під час навчання в академії Ла Скала. Командою Львівської національної опери оперативно прийнято рішення про скасування участі Валентини Плужнікової в опері "Кармен" 17 лютого», – йдеться у повідомленні.

Театр також закликав українських артистів не брати участь у спільних з російськими артистами проектах, оскільки це працює проти України.

Раніше у Львовіській опері прокоментували гастролі у Європі балетних труп з України із російським репертуаром.

«Наша позиція лишається незмінною: ми засуджуємо діяльність колективів та артистів, що беруть участь в сумнівних концертах та акціях за участі російських зірок та не вилучають зі свого репертуару твори російських композиторів. Від початку повномасштабного вторгнення Львівська національна опера повністю відмовилась від російського репертуару», – йшлося у заяві театру.

Валентина Плужнікова є лауреаткою міжнародних вокальних конкурсів та учасницею європейських оперних фестивалів. Співачка здобула ступінь магістра у Національній музичній академії України імені Петра Чайковського у Києві, після чого навчалась у США за програмою Lindemann Young Artist Development. Зараз Плужнікова виступає на різних оперних сценах світу. На повідомлення Львівської національної опери співачка наразі не відреагувала.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?