Новини



Віце-мер Львова виступив проти житлової забудови на місці колишнього ЛАЗу


Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач заявив, що міськрада проти будівництва на місці заводу багатоповерхівок або апартаментів.


«Ще три роки тому виконком Львівської міської ради визначив: на території ЛАЗу можуть бути лише об’єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями. Тобто лише промисловість (як варіант – індустріальний парк чи якесь інноваційне виробництво), виробничо-лабораторні корпуси, науково-дослідні та проектні організації; культурні чи спортивні об’єкти, виставкові центри, адміністративні корпуси, офіси.

Навіть більше, своїм рішенням виконавчий комітет заборонив вносити зміни до містобудівної документації всіх рівнів щодо функціонального призначення землі. А отже, жодних детальних планів. На цій території місто зарезервувало промисловість і громадську функцію», – написав 9 квітня Любомир Зубач у Фейсбук.

Чиновник наголосив, що лише місто буде вирішувати, як саме розпорядитись величезною ділянкою під цехами заводу. У 2022 році через незаконну приватизацію ЛАЗу Ігорем Чуркіним місто звернулося до правоохоронців. Тоді ж ДБР оголосило підозру Ігорю Чуркіну за махінації з майном ЛАЗ. Однак, за словами Любомира Зубача, на якому етапі зараз перебуває розслідування, міськраді не відомо.

Як повідомляв ЗУНР, новим власником «Львівського автобусного заводу» стало ТзОВ «Львівінвестактив», що входить до групи родини Луцьких з Івано-Франківська, яка є власником відомої в місті будівельної компанії «Благо». Інвестор погасив борги заводу і отримав мажоритарну частину його акцій.

Варто відзначити, що ні мер Львова Андрій Садовий, ні губернатор Львівщини Максим Козицький щодо подальшої долі території ЛАЗу наразі не висловлювалися.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?