Новини



Чергова смерть мобілізованого епілептика: у Бучачі протести


Умісті Бучач на Тернопільщині 29 лютого люди вийшли на протест до міської ради. Мешканці зібралися після того, як стало відомо про смерть 49-річного чоловіка, якого два дні тому доставили у непритомному стані з території місцевого ТЦК.

Про це повідомив телеграм-канал тернопільських новин "20 хвилин". Люди вимагають, щоб до них вийшли працівники міського ТЦК , а також представники влади.

"Більшість із них — із села, звідки померлий був родом. Також приїхали небайдужі з інших громад, що неподалік Бучача. Міський голова запевнив, що вийде до людей після того, як вони поспілкуються із військкомом, який має бути невдовзі", — пише видання, посилаючись на слова міського голови Віталія Фреяка.

Біля міської ради зібралося близько 50 осіб. Спочатку до людей вийшов лише заступник начальника місцевої поліції, який намагається відповісти на питання обуреної громади, пізніше з'явилися пояснення його обласного начальства.

«Чітко хочу розставити крапки щодо інформації про смерть чоловіка у Бучачі, якого швидка допомога доставила до лікарні з території роти охорони місцевого ТЦК. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство з приміткою «природна смерть». В рамках розслідування цього кримінального провадження буде проведена повна, всебічна та об’єктивна перевірка з метою з’ясувати обставини смерті чоловіка. Слідчі опитують свідків, очевидців події, медиків, родичів потерпілого. Для встановлення причини смерті тіло чоловіка направлено на судово-медичну експертизу. Остаточну інформацію повідомлю вам додатково після з’ясування всіх обставин події», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

За повідомленнями ЗМІ, які бояться називати ім'я загиблого, після того, як 49-річного чоловіка забрали в ТЦК у Бучачі, де він провів декілька днів, той загадково помер в реанімації. Подія набула суспільного розголосу, адже мобілізований хворів епілепсією, а на його тілі були забої та синці.

Рідні в шоці від того, що трапилось, і не вірять офіційним версіям, адже надто багато суперечливих тверджень.

«Невже за ці всі дні, що брат був у ТЦК, не могли підняти документи, що в нього епілепсія? — плаче сестра померлого. — Було таке, що і вдома падав. Теж кров трохи пішла. Дали раду, взяли в лікарню, покапали, таблетки попив. А тут мені сказала в ТЦК медсестра, ніби він впав, вдарився, багато крові, крововилив. Як це було – я не знаю…»

Як повідомляв ЗУНР, на минулому тижні 29-річний житель села Батьків Дубенського району Ігор Мельник помер на третій день після мобілізації. Людолови схопили його прямо в лікарні, незважаючи на епілепсію.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?