Новини



У Чернівцях на Ратуші зламався старовинний годинник


У Чернівцях на Ратуші зупинився старовинний баштовий годинник, якому близько 170 років. Вочевидь, символічна гарантія, видана в часи Австро-Угорщини, закінчилася.

«Це сталося напередодні, у неділю. Близько 10:30 годинник зупинився. У маятнику механізму зламалася пружина. Ми навели годинник на 12:00, щоб щоденна традиція гри сурмача опівдні не переривалася», - повідомив 19 лютого секретар виконкому Чернівецької міської ради Сергій Добржанський..

За його словами, така деталь у цьому годиннику виходить з ладу вперше. Відремонтувати пружину неможливо, потрібно виготовити нову або десь придбати вже готову.

«Насправді купити таку деталь дуже складно. Адже це старовинний механізм, і не так багато є майстрів, які можуть таке виготовити. Ми зараз шукаємо фахівців і спробуємо впоратися своїми силами», - додав секретар виконкому. У міськраді поки що не знають, скільки часу може зайняти ремонт старовинного годинника.

Рідкісний механічний годинник встановили разом із побудовою 50-метрової вежі Ратуші у 1843-1847 роках. Годинник виготовили майстри у Празі. Він служить чернівчанам уже близько 170 років.

Вочевидь, символічна гарантія, видана в часи Австро-Угорщини, закінчилася.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?