Новини



На Буковині голова ВЛК визнала свого чоловіка непридатним до військової служби


На Буковині керівниця районної військово-лікарської комісії особисто підписала довідку про непридатність свого чоловіка до військової служби, а пізніше на основі цього документу його виключили з військового обліку.

Працівники управління стратегічних розслідувань поліції з’ясували, що на огляд і перевірку до військово-лікарської комісії (ВЛК) в одному з районів Чернівецької обоасті прийшов чоловік. В той час головою ВЛК була його дружина. Жінка підписала довідку про непридатність власного чоловіка до військової служби з подальшим його зняттям із військового обліку.

«Згідно із законом України «Про запобігання корупції» голова ВЛК при районному центрі комплектування мала б повідомити, що на проходження комісії звернувся її чоловік. Однак цього не зробила. Оскільки статус родича належить до категорії близьких осіб, то лікарка мала б заявити про реальний конфлікт інтересів та не підписувати відповідні документи», – повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції 1 лютого.

Правоохоронці з'ясували, що такими діями чиновниця порушила вимоги антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. На лікарку склали адміністративний протокол за ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Голова ВЛК повинна буде заплатити штраф в розмірі від 1700 до 6800 гривень, його розмір встановить суд.

Про те, чи справді згаданий чоловік є непридатним до військової служби, правоохоронці не повідомили.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?