Новини



Радикали з Угорщини та Румунії претендують на землі Західної України


Праві партії Румунії та Угорщини синхронно заявили про претензії на «історичні території», які зараз перебувають у межах України.

Угорський ультраправий політик Ласло Тороцкаї, виступаючи 28 січня на з'їзді партії "Наша Батьківщина", заявив про претензії на Закарпатську область. "Якщо внаслідок війни державності України настане край, то "Наша Батьківщина" як єдина партія в Угорщині претендуватиме на Закарпаття" – сказав він.

Того ж дня лідер румунської партії AUR Клаудіу Тирзіу оприлюднив довгий список "споконвічно румунських територій". "Бесарабія (йдеться про нинішню Республіку Молдова – прим.) має повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, південна Бессарабія, повіт Герца, Закарпаття – все, що належало та продовжує належати румунській нації, має повернутися в кордони держави. Це ідеал, який ми не повинні забувати" – заявив він у спецальному відеозверненні.

З 1940 року Північна Буковина, Північна Бесарабія та повіт Герца складають територію Чернівецьої області, а Південна Бесарабія є частиною Одеської області. Нинішнє Закарпаття як "Угорська Русь" перебувала в складі Королівства Угорщина з кінця Х століття до 1918 року, а також у 1939-1945 роках.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?