Новини



Євросоюз готовий лікувати до останнього українця


15 липня, Єврокомісар з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес та міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підписали у Львові угоду про участь України у європейській програмі EU4HEALTH.

Про це повідомив глава Львівської ОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

— Завдяки цій угоді Україна зможе отримати фінансування галузі охорони здоров’я від Європейського Союзу!, — зазначив Козицький.

— Я тут для того, щоб показати, що Європейський Союз продовжуватиме підтримувати вашу країну усіма можливими способами, скільки цього потребуватиме час. Те, що я побачила сьогодні у закладах здоров’я Львівщини мене щиро вразило.

Насамперед це відданість та жертовність усього медичного персоналу. Ваша система охорони здоров’я, лікарі, медичний персонал, пацієнти – усі перебувають під неймовірним тиском від початку повномасштабної війни. Завдяки цьому договору ми хочемо, щоб Україна якнайшвидше отримала доступ до фінансування від ЄС, – заявила Стелла Кіріакідес.

За словами пані Єврокомісарки, ЄС буде надалі підтримувати Україну в плані протезування та реабілітації постраждалих, технічного забезпечення медзакладів. А також допомагатиме людям, які покинули Україну впоратись з психологічними травмами.

В перекладі з дипломатичної мови слова пані Стелли звучать приблизно так:

— Фаховість, підготовка ваших лікарів просто чудова! Отже, не така вже й провальна у вас була система охорони здоров'я, яку ми почали у вас ламати, пардон: реформувати.

— Євросоюз готовий поприкручувати протези всім вашим пораненим, скаліченим і так далі — аж до останнього українця! Але самі, звісно, ми в'язуватися в війну, яку так само допомагали розпалювати і зараз помагаємо підтримувати — не будемо. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?