Новини



Екс-губернатор Буковини на фронті, а в нього вдома – обшуки


ЗМІ повідомляють про санкціоновані обшуки у Чернівцях на квартирі екс-голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука, а також в помешканні його матері.

Як повідомив чернівецький портал БукІнфо з посиланням на "власні достовірні джерела", днями правоохоронці провели санкціоновані обшуки у Чернівцях на квартирі екс-голови Чернівецької обласної військової адміністрації (ОВА) Сергія Осачука, а також в помешканні його матері.

Причина обшуків наразі не відома, однак вона, ймовірно, може бути пов’язана з махінаціями автоматизованої системи “Шлях” за фактами незаконного переправлення осіб через держкордон України.

ЗУНР писав, що 1 грудня за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру посадовиці Чернівецької  за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 362 КК України). 

Нині стало відомо, що мова йде про колишню керівницю апарату Чернівецької ОВА Анну Цибуляк-Кустевич. Вона вносила відомості до системи "Шлях" про дозвіл на виїзд військовозобов’язаним чоловікам призовного віку. За даними слідства, було встановлено понад 50 фактів виїзду чоловіків за межі України під приводом ввезення гуманітарної допомоги.

До слова, сам Сергій Осачук після відставки влітку цього року вже кілька місяців воює на сході України. На своїй сторнці в Facebook він запевняє, що у військових немає часу на пафос, ейфорію та легковажність. Про свої пафосні заяви на посту губернатора він, вочевидь, вже забув.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?