Новини



Німеччина виділить додаткові кошти для українських біженців. На відміну від Польщі


Німеччина надасть цього року додатково ще 2,4 мільярди євро для покриття фінансових витрат на утримання українських біженців у країні. Натомість Польща скасувала безкоштовний проїзд для українців.

Про рішення уряду ФРН повідомив міністр праці Хубертус Хайль, пише Європейська правда з посиланням на Reuters.

Хайль сказав, що близько 800 000 людей з України вже знайшли притулок у Німеччині, 30% з яких молодше 14 років.

За словами Хайля, на сьогодні у системі соціального забезпечення Німеччини зареєстровано близько 360 000 українців, з яких 260 000 перебувають у пошуках роботи.

— Тепер йдеться про те, щоб надати їм роботу, — додав він.

Аґенція ООН у справах біженців повідомила, що з моменту вторгнення Росії, кордон з Україною перетнули понад 9 мільйонів людей.

Левова частка з цієї кількості осіла в Польщі. В перші два місяці з хвилею втікачів від війни Польща почала їм надавати низку допомог: серед іншого, це одноразові виплати, безкоштовний проїзд країною громадським транспортом.

Але поступово в Польщі почали закручувати з цим «даруванням» гайки.

Спочатку обмежили кількість міст, до яких можна залізницею дістатися безкоштовно, а від 1 липня повністю скасовані безкоштовні залізничні квитки для біженців з України, а також дармовий проїзд громадським транспортом в найбільших містах Польщі — містах, де саме і зосереджена найбільша кількість переселенців: в Варшаві, Кракові, Вроцлаві, і так далі. 

За даними PKP (Польські залізниці), безкоштовним залізничним проїздом скористалося понад 2,3 млн громадян України. Але від початку липня за кожен проїзд біженцям потрібно платити на загальних засадах.

Очевидно, польська влада вважає, що всі українські біженці в Польщі вже забезпечені сталою роботою з належною зарплатою. Далі, мабуть, їх почнуть виселяти з центрів прийому біженців.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?