Новини



Польський депутат: українці везуть СНІД, повій і бандитів


Саме такої думки про біженців з України депутат польського парламенту від ультраправої політичної сили «Конфедерація».

Народний обранець до польського сейму Ґжеґож Браун (на світлині) зі своїми однопартійцями не на жарт вважає, що три мільйони українців, які втекли від війни і знайшли притулок у Польщі несуть з собою СНІД, туберкульоз, нелегальну зброю і «моду на проституцію», пише видання Onet.pl.

До того ж у Польщі, на думку Брауна, до українців ставляться краще, ніж до поляків.

— І якщо вони нас хворобами не вб'ють, то візьмуть владу, а потім... згадайте Волинь, — впевнений Браун.

– В останні місяці вимальовується теза, що ми маємо справу не лише з біженцями від війни, а й з масовим, системним переміщенням, – сказав депутат Ґжеґож Браун, припускаючи, що незабаром Польща прокинеться в країні, де українці балотуватимуться на виборах.

— В деяких ґмінах [територіальних громадах] може перемогти українська меншина, — прогнозує польський націоналіст.

Як вже повідомляв ЗУНР, у польському Сеймі зібралася парламентська команда з міжнародних відносин та інтересів Польщі і польської діаспори.

Очолює її згаданий Ґжеґож Браун від Конфедерації Корони Польської [повна назва польської ультранаціоналістичної партії: скорочено — Конфедерація]. Відкриваючи зібрання, Браун оголосив, що темою сесії є «Зупинити українізацію Польщі».

Конфедерація сьогодні має в Сеймі Польщі 11 посланців. Останні опитування дають цій партії від 4,9 до 7 відсотків підтримки. Це означає, що Конфедерація бореться за своє життя. Сам Браун теж.

19 липня реґламентний комітет Польського парламенту рекомендував зняти з нього недоторканність: клопотання про це подав начальник поліції. Серед іншого: за недотримання маскового режиму під час пандемії.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?