Новини



Львівські митники незаконно «продовжили» безмитне ввезення автомобілів


Митники незаконно звільнили від сплати митних платежів майже півсотні автомобілів, ввезених з-за кордону вже після скасування Верховною Радою рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів.

Після 1 липня 2022 року працівники митного поста «Городок» продовжували оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою. За оперативною інформацією, розмитнення одного автомобіля коштувало від 500 до 1 тисячі доларів США. За такою схемою на територію України було ввезено 47 транспортних засобів, до бюджету не було сплачено майже 3,5 млн гривень.

Чотирьом посадовцям митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до шести років, повідомили у Територіальному управлінні ДБР у Львові.

Також відбулися обшуки за місцем роботи та у помешканнях фігурантів, під час яких були вилучені документи, чорнові записи, мобільні телефони. Досудове розслідування здійснювалося за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Держмитслужби України. Готуються клопотання до суду про відсторонення їх від займаних посад та обрання запобіжних заходів – тримання під вартою.

Як писав ЗУНР, інспектора Галицької митниці підозрюють в участі в контрабандній схемі на 4,3 млн грн.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?