Новини



Не цінує героїв своя країна


Скандальні факти оприлюднили військовослужбовці однієї з бригад, що бере участь в бойових діях на сході. За усними та відеосвідченнями вояків, все насправді не так бравадно, як це намагається подавати офіційна «пропаґанда перемоги».

— Нас зі Львова мали відвезти, говорили до Запоріжжя, а привезли до Луганської області. Була доба під дощем, уночі вивезли до села Комишуваха Луганської області, де велися бої. З одними автоматами, без боєприпасів, так само ми зробили маневр відступу до штабу, де нам у штабі сказали, щоб ми поверталися назад [на бойові позиції], — розповідають бійці для Ukraine Public News.

— У нас не було рацій і на допомогу нам ніхто не підходив. Нам сказали, якщо ми не повернемося на позиції, нас прямо в штабі розстріляють по ногах, або кинуть гранату і скажуть, що це окупанти. Пройшло 15 хвилин, прийшла заміна і нас вивезли до Бахмута. Там ми вимагали психологічної реабілітації, на це начальство не відреагувало, був наказ здати зброю, ми її здали, після чого нас вивезли в СІЗО, — продовжують розповідь українські солдати. 

— Через 9 діб нас забрали та сказали робіть хлопці що хочете. Без зброї, без грошей, без їжі, бід води. Зараз вони стверджують, що ми, самовільно пішли, з бойової позиції, тобто з Комишувахи, разом зі зброєю. Хоча вони його [населений пункт] прийняли, і сказали йти куди ми хочемо, — уточнюють хлопці. 

— Так само ВСП до капітана Сокола звернулися, щоб вони дали документ, щоб ми могли виїхати з Бахмута до Дніпра. На що він відповів ВСП, що він такий папір нам не дає, нехай самі дістаються, він за нас не відповідає. Також Сокол обіцяв, що буде виплачена зарплата, за травень місяць. Так немає жодної зарплати, і взагалі про нас забули, — підсумовують учасники цих зовсім небравадних подій. 

Відео з цього скандального випадку за пару днів набрало понад 1,1 млн переглядів, під 4000 коментарів та понад 18.000 поширень. Не кожна поп-зірка може похвалитися таким розголосом для свого, скажімо, нового відеокліпу!

З коментарів під фільмиком стає зрозуміло, що йдеться про 24 Львівську бригаду, яка впродовж всіх місяців війни понесла чи не найбільші втрати серед усіх. 

Маємо тут воістину 2-в-1. Це і продовження свідомого та зумисного винищування найбільш мотивованих солдат з Західної України. Це і то, про що співав ще десятиліття тому відомий гурт з луцьким корінням Тартак:

— Я не хочу бути Героєм України! Не цінує героїв моя країна...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?