Новини



Львів постачатиме на світовий ринок сантехніків


Україна вперше візьме участь у міжнародному етапі конкурсу професійної майстерності WorldSkills. Її представлятимуть троє учнів-сантехніків, які навчаються у Львівському міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту і будівництва

WorldSkills International – це своєрідні олімпійські ігри для учнів та/або студентів закладів освіти та молодих кваліфікованих робітників. Змагання проводять кожні два роки у міжнародному форматі у різних куточках світу.

Як повідомили у Міністерстві освіти і науки України (МОН), Україна долучилася до руху WorldSkills ще у 2016 році, проте до цього не відправляла учасників на міжнародний етап змагань. За словами глави МОН Сергія Шкарлета, Андрій Пікловський, Андрій Ярошевський та Юрій Рибак, які нині опановують професію монтажника санітарно-технічних систем і устаткування – першопрохідці у міжнародному етапі WorldSkills від України.

"Львів'яни у певному сенсі стають першопрохідцями, і ми впевнені, що вони гідно представлять нашу країну. Водночас розуміємо, що підготовка учасників до міжнародного етапу в середньому триває близько пів року, тож тверезо оцінюємо шанси здобути призове місце", – зауважив міністр.

Конкурс за компетенцією "Сантехніка та опалення" триватиме протягом 2-5 листопада у німецькому місті Лар. Українські учасники вирушать до Німеччини у супроводі методистки училища Ольги Мацейко, адже вони ще неповнолітні. Спочатку українська делегація кількома потягами дістанеться Варшави, в звідти – літаком до Франкфурта.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?