Новини



У Львові на місці демонтованої багатоповерхівки створять громадський простір


У Львові на місці демонтованої багатоповерхівки на вулиці Личаківська, 259 створять громадський простір. На ділянці планують зробити освітлення та озеленити щонайменше на 50% площі.

Це буде радше не парк, а площа. Але з істотним озелененням, освітленням, з елементами води та мистецтва. Адже ця локація – фактично на в’їзді в місто, а тому має стати своєрідною впізнаваною візитівкою.

– 7-поверховий самобуд постав на вул. Личаківській, 259 без жодних документів. Та врешті прославився тим, що став першим самобудом, який знесли за часів незалежної України. Саму будівлю розбирали приблизно місяць часу, а от процес повернення ділянки у власність міста тривав значно довше. Тепер вся паперова тяганина завершена. Ділянка належить місту. І треба доводити її до ладу, – розповів заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач на своїм Фейсбукови.

Насправді дискусії, що тут доцільно робити, тривали якийсь час. Та оскільки карма для якогось наступного будівництва у цього місця погана, зупинились врешті на варіанті громадського простору, що стане логічним доповненням до зеленої зони навпроти.

Ділянка – швидше транзитна, поруч і зупинка громадського транспорту. Тому львівські архітектори схиляються до варіанту невеликої площі, озелененої щонайменше на 50%.

Звісно, освітлення, звичайно, лавочки, а ще питні фонтанчики, з розваг — елементи для підлітків-скейтерів, своєрідна зона для дітей, можливо, фонтан або інший формат з водою. І ненав’язливий, вертикальний мистецький елемент.

Якщо коротко, то це мало б бути щось сучасне, доглянуте та впізнаване.

Львівське Управління архітектури та урбаністики взяло проєкт облаштування ділянки на місці знесеного самобуду в роботу. Пан Зубач закликає ділитися своїми слушними пропоновами, якщо хтось має що сказати щодо об'єкту.

Теперішній стан ділянки має ось такий вигляд:


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?