Новини



“Повне відновлення Бурштинської ТЕС займе від пів року до року”, – голова Івано-Франківської ОВА


В Івано-Франківській області є потреба відкласти початок опалювального сезону, а також обмежити споживання електроенергії від 7:00 до 23:00.

Про це  голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації (ОВА) Світлана Онищук заявила під час онлайн-засідання засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду під час воєнного стану за участю всіх голів ОВА під головуванням міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Губернатор Прикарпаття доповіла про ситуацію на Бурштинській ТЕС. "Внаслідок ракетних ударів 10 та 19 жовтня ТЕС зазнала досить значних руйнувань. На жаль, повне відновлення Бурштинської ТЕС - це дуже складний процес, який займе від пів року до року", - зазначила Онищук. За її інформацією, наразі складений перелік пошкодженого майна та обладнання. Здійснений підрахунок збитків та проводиться пошук необхідного обладнання. "Підприємство проводить відновлювальні роботи. Усі споживачі на сьогодні забезпечені електроенергією", - запевнила чиновниця.

Вона зауважила, що для більшого збереження електроенергії в області важливо відкласти початок опалювального сезону - тим більше, що наступного тижня очікують підвищення температури повітря. "У нічні години можемо споживати електричну енергію за потребою, а також в середині дня, якщо на вулиці сонячна погода, оскільки країна забезпечена достатньою кількістю сонячних батарей. В інші години, від 7:00 до 23:00, велике прохання економно споживати електроенергію", - додала Онищук.

Як повідомляв ЗУНР, 10 жовтня російські ракети влучили в Бурштинську ТЕС, що входить у холдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахмєтова. Також влучання російських ракет в цю ТЕС зафіксували 19 жовтня.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?