Новини



Перед світовим турне вийшов трейлер художнього фільму про буковинську Маланку «Памфір» (ВІДЕО)


З'явився міжнародний трейлер української стрічки «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Сімейну драму знімали на понад 20 місцинах у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Кіно знято в дусі «кустурітчини».

Сюжет фільму розповідає про події в Заходній України напередодні традиційного карнавалу Маланка. Головний герой Памфір повертається до своєї сім’ї після тривалої відсутності та мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

Як зазначають на фейсбук-сторінці фільму, після прем’єри в Каннах "Памфір" отримав спецвідзнаку на київському кінофестивалі "Молодість" та отримав шість номінацій на Національну кінопремію "Кіноколо".

Відома паризька компанія Indie Sales продала кіно для прокату у Канаду, Італію, Польщу, Швейцарію, Грецію, Індонезію, Словаччину та країни Балтії. Французький дистрибютор фільму компанія Condor Distribution випустить фільм у майже сотні кінотеатрів Франції з 2 листопада після великого туру з режисером по країні. 

23 травня художній фільм "Памфір" представили на Каннському кінофестивалі, повідомляє Еспресо Захід. Показ пройшов із аншлагом, глядачі аплодували понад шість хвилин.

Фільм профінансувало ДержКіно України, Український культурний фонд, Polski Instytut Sztuki Filmowej та французький кінофонд CNC - Centre national du cinéma et de l'image animée.

Фільм підтримали також відомі європейські фонди visions sud est - VSE, Göteborg Film Festival Industry, Hubert Bals Fund + Europ та Чернівецька обласна військова адміністрація.

Промоція фільму здійснюється за підтримки Ukrainian Institute - Український інститут, German Films та Göteborg Film Fund.

В український прокат стрічка вийде у 2023 році.

Судячи з оприлюдненою завабки до кінострічки, її знято в дусі так званою «кустурітчини» – за іменем відомого кінорежисера Еміра Кустуриці (Emir Kusturica), який став відомий завдяки своїм стрічкам в дусі «сільського пост‑комунізму» і периферійного примітивізму.

Як то кажуть, для бідних країн – саме воно!


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?