Новини



На Буковині працює майже сто східняцьких підприємств – є робочі вакансії


У Чернівецькій області працює 94 підприємства, які переїхали з різних регіонів. Вони пропонують вакансії, але їх небагато. Рівень зарплат – так само сумнівний, як на нинішній день.

– На цих підприємствах зареєстрована 81 пропозиція про роботу. Служба зайнятості допомогла укомплектувати 36 вакансій. Серед працевлаштованих 18 переселенців. Наразі ще актуальні вісім вакансій, – розповіла Молодому Буковинцю очільниця сектору інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості Наталія Гаврада.

За інформацією центру зайнятості, переміщені підприємства пропонують зарплату від 6 500 до 12 000 гривень. Простіше кажучи, від мінімально дозволеної законом – до рівня прожиткового мінімуму на сьогодні.

Серед вакансій найбільше пропозицій для в’язальниць трикотажних виробів та полотна, швачок, вулканізаторників, складальників деталей та виробів.

Роботу на Буковині також знайшли й самі східняки.

З початку війни до обласної служби зайнятості за пошуком роботи звернулися 2160 переселенців, з них 344 вже знайшли роботу. Ще 1 149 шукачів роботи отримали статус безробітного.

– Понад 50 осіб працевлаштовані у медичні заклади, понад 40 – на комунальні підприємства та 30 осіб – на підприємство, яке займається виготовленням електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів.

Окрім цього, переселенці працюють у навчальних закладах, на підприємствах малого та середнього бізнесу, які займаються гуртовою та роздрібною торгівлею, виробництвом хліба та хлібобулочних виробів, виробництвом текстильних виробів технічного та промислового призначення, а також у закладах сфери послуг.

На Буковині з-поміж переміщених осіб працює 31 лікар. Також 15 працівників молодшого персоналу в медичних закладах та реабілітологи, чотири фармацевти. Більшість переселенців знайшли роботу в Чернівцях – 247 людей, – розповідає Наталія Гаврада.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?