Новини



На Рівненщині продадуть унікальне підприємство, що займається видобутком та обробітком бурштину


На торги виставляють майновий комплекс державного підприємства "Бурштин України". Стартова ціна об'єкта – 12,8 млн грн.

Відомо, що підприємство знаходиться у Рівному на вул. Київська, 94. Загальна площа землі становить 292 га, приміщення – майже 6 тис. квадратів.

Про продаж підприємства повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль

Відомо, що завод займається видобуток корисних копалин і розроблення кар'єрів. Це не останнє держпідприємство Західної України, що йде з молотка.

– Загалом до продажу в області готові 10 об'єктів державного майна. Також підготовлені 8 об'єктів для оренди. Перші аукціони відбудуться 30 вересня. Умови приватизації, нагадаю, значно зручніші для розвитку бізнесу, створення робочих місць та додаткового наповнення бюджету в умовах війни, – зауважив голова ОВА.

Нагадаємо, 19 вересня відбувся перший приватизаційний онлайн-аукціон з початку повномасштабного вторгнення – продали спиртзавод у Кобиловолоках на Тернопільщині якому понад 100 років.

Раніше повідомлялося, що у приватні руки хочуть віддати підприємство, яке постачало торф'яні брикети в основному у негазифіковані населені пункти Полісся, а тепер має замовлення навіть з Харківщини та Запоріжжя.

11 жовтня ФДМУ знову спробує продати Вузлівське МПД у Червоноградському районі після того, як переможець першого аукціону відмовився платити заявлену ціну.

Викуповує подібні об'єкти зазвичай східняцький бізнес. Воно й зрозуміло: зак' по Західній Україні по кілька похоронів на щодень загиблих на Сході – то можна швиденько все поскуповувати, що ще залишилося доброго за остатні 30 літ.

Війна – це не про бізнес підприємливих «біженців зі Сходу».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?