Новини



Польща радить своїм громадянам негайно виїхати з Росії


Міністерство закордонних справ Польщі у вівторок заявило, що рекомендує утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації у зв'язку з війною в Україні та визнанням Польщі владою РФ недружньою державою.

У повідомленні зовнішньополітичного відомства зазначено, що рекомендується утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації, зокрема з професійною метою та у невідкладних сімейних справах.

Про це повідомляє Польська Аґенція Прасова PAP.

– Звертаємо увагу на призупинення прямого авіасполучення між Польщею та Росією і вкрай обмежені можливості подорожувати до/з Польщі, відсутність або вкрай обмежений доступ до фінансових ресурсів, розташованих у Польщі (наприклад, неможливість використання польських платіжних карток), а також на дії місцевих служб, такі як свавільні затримання, обшуки мобільних телефонів та потенційну неможливість виїзду з Росії у разі наявності подвійного громадянства, – зазначає польське МЗС.

Воно також нагадує, що у зв'язку зі значним скороченням чисельності польського дипломатичного та консульського персоналу в Росії можливості надання безпосередньої консульської допомоги громадянам Польщі є дуже обмеженими.

– У разі різкого погіршення безпекової ситуації, закриття кордонів або інших непередбачуваних ситуацій евакуація може бути значно ускладнена або навіть неможлива… Рекомендуємо польським громадянам, які перебувають на території Російської Федерації, залишити її територію доступними комерційними та приватними засобами, – підкреслило відомство.

Причини таких рекомендацій не вказувалися, але, ймовірно, уряд Польщі готує полякам «несподіванку»: хоче вступити й собі в війну з РФ? Ну, аби встигнути на переділ торта під назвою «Україна»...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?