Новини



30 сімей східняків переїдуть у власний новий дім на Львівщині (ВІДЕО)


Робота з відновлення житла для вимушених переселенців у Неслухові Новояричівській громаді на Львівщині кипить. Для всієї команди фонду «Запорука» це особливий проєкт.

Минулого місяця тут ще були голі стіни, а сьогодні вони в кімнатах пошпакльовані, плитка покладена, двері встановлені, на даху — нове покриття, фасад оновлюється прямо на очах. Електричні мережі «реанімовано». Сантехніки працюють за графіком. І вже на початку листопада 30 сімей переїдуть у власний новий дім.

Серед них – родина Ілони та Валерії. Самі дівчата з Дружківки, що на півночі Донеччини. Ілоні 13, а її сестрі Валерії — 10.

Старша обожнює готувати. Молодша ж захоплюється математикою та читанням. Сестрички кажуть, що в квартирі-студії неодмінно приміряють на себе роль дизайнерів інтер’єру.

А ще три брати — Олег, Дмитро та Іван із Краматорська. Мама хлопців померла. Старший Олег став опікуном для 12-річного Діми та 4-річного Вані. Олег, як справжній господар, із нетерпінням чекає, коли вже зможе взятися за хатні справи у власному просторі.

І пані Олена з сином Владиславом з Лисичанська. Владислав має інвалідність. Але це не заважає йому малювати. А мама рятується вишивкою. Тож на стінах у кімнаті точно будуть картини та вишивані рушники й серветки.

Вартість реконструкції — 17 млн грн, з яких уже зібрано 15 млн грн.

Кожен охочий може приєднатися до збору коштів та допомогти отримати родинам дім.

Опікується проєктом благодійний фонд «Запорука».

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?