30 сімей східняків переїдуть у власний новий дім на Львівщині (ВІДЕО)

27 вересня 2022

Робота з відновлення житла для вимушених переселенців у Неслухові Новояричівській громаді на Львівщині кипить. Для всієї команди фонду «Запорука» це особливий проєкт.

Минулого місяця тут ще були голі стіни, а сьогодні вони в кімнатах пошпакльовані, плитка покладена, двері встановлені, на даху — нове покриття, фасад оновлюється прямо на очах. Електричні мережі «реанімовано». Сантехніки працюють за графіком. І вже на початку листопада 30 сімей переїдуть у власний новий дім.

Серед них – родина Ілони та Валерії. Самі дівчата з Дружківки, що на півночі Донеччини. Ілоні 13, а її сестрі Валерії — 10.

Старша обожнює готувати. Молодша ж захоплюється математикою та читанням. Сестрички кажуть, що в квартирі-студії неодмінно приміряють на себе роль дизайнерів інтер’єру.

А ще три брати — Олег, Дмитро та Іван із Краматорська. Мама хлопців померла. Старший Олег став опікуном для 12-річного Діми та 4-річного Вані. Олег, як справжній господар, із нетерпінням чекає, коли вже зможе взятися за хатні справи у власному просторі.

І пані Олена з сином Владиславом з Лисичанська. Владислав має інвалідність. Але це не заважає йому малювати. А мама рятується вишивкою. Тож на стінах у кімнаті точно будуть картини та вишивані рушники й серветки.

Вартість реконструкції — 17 млн грн, з яких уже зібрано 15 млн грн.

Кожен охочий може приєднатися до збору коштів та допомогти отримати родинам дім.

Опікується проєктом благодійний фонд «Запорука».