Новини



Переселенець обікрав львів'янку, яка надала йому прихисток на час війни


Уродженець Луганська Микита Курилко переїхав до Львова на початку повномасштабного вторгнення РФ. Він проживав у квартирі львів'янки, яка погодилась прихистити його на час війни. Курилко вкрав у неї гроші та ювелірні вироби.

Коли жінка помітила крадіжку, то Курилко зізнався у скоєному і частково повернув вкрадене. Личаківський районний суд призначив крадію 2 роки умовного терміну.

Першим про цей інцидент повідомило видання Lviv.Media. У судовому вироку вказано, що Микита Курилко переїхав зі сходу України до Львова на початку березня у зв'язку з воєнними діями. Він проживав у квартирі львів'янки, яка погодилась надати йому тимчасовий прихисток, з березня по червень 2022 року.

Проживаючи в квартирі львів'янки, Курилко вкрав у неї 200 доларів, 2000 грн, золоті та срібні прикраси вартістю 14,5 тис. грн.

В судовому засіданні 19 вересня Микита Курилко визнав провину у скоєному. Він розповів, що крадені ювелірні вироби здав у ломбард, а гроші витратив на себе.

Коли на початку червня власниця квартири виявила зникнення прикрас, вона викликала поліцію, і він зізнався у вчиненні крадіжки та повідомив, де зберігаються прикраси. Курилко також заявив, що повернув власниці ювелірні прикраси та частково гроші: 50 доларів і 35 євро.

Суддя Личаківського районного суду Сергій Гирич, який розглядав цю справу, визнав Микиту Курилка винним у крадіжці. Спочатку суд призначив йому 5 років ув'язнення, однак звільнив від покарання, встановивши 2 роки іспитового терміну. Протягом цього періоду Курилко має періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Звісно, рішення суду як за обставини, за якого скоєно було крадіжку – просто сміховинні. Але разом з тим, Західнякам варто і самим проявляти пильність до прибульців зі Сходу: і перестати творити добро там, де про це не просять. А перед східняками – особливо.
 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?