Новини



Замерехкотіло світло в кінці прикордонного тунелю: підписано указ про вантажні автоперевезення


Підписано указ про затвердження угоди між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Це означає, що відтепер українським перевізникам не потрібно більше отримувати дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень до держав Євросоюзу.

«Транспортний безвіз» з ЕУ діятиме до 30 червня 2023 року, повідомило Управління транспорту та зв'язку Львівської ОДА.

Метою цієї Угоди є тимчасове полегшення автомобільних вантажних перевезень між Европейським Союзом та Україною, а також транзитом через їхні території шляхом надання додаткових прав на транзит та перевезення вантажів між Сторонами операторам, зареєстрованим в одній зі Сторін, у зв'язку з наслідками загарбницької війни Росії проти України та значними збоями в роботі всіх видів транспорту в країні.

Угода не тлумачиться як така, що зменшує або іншим способом обмежує умови доступу до ринку міжнародних автомобільних перевезень між Україною та країнами ЄС, порівняно з ситуацією, що склалася за день до набрання чинності цією Угодою.

Якщо хтось нічого не зрозумів з цього просто пустопорожнього канцеляриту, то пояснимо на «хлопський розум»: тепер огляд вантажівок на Західному кордоні має відбуватися швидше і фури мають перетинати кордон скорше.

Але наразі – це суто теоретично. Скоро побачимо, чи взагалі скоротяться 50‑кілометрові черги і якщо так, то на скільки?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?