Новини



Львівським силовикам Львівська облрада виявилася до дупи (ВІДЕО)


На розгляд найважливішого питання порядку денного сесії Львівської облради – "Про інформацію правоохоронних органів щодо стану справ стосовно переслідування осіб, які займаються волонтерською діяльністю, на території Львівської області" – не прийшов жоден керівник правоохоронного органу.

За них з кислою міною віддувається голова профільної комісії облради Назар Сумало.

Йому було поставлене запитання, чим же так сильно зайняті всі високі чини силовиків, що показово нехтують сесією обласної ради? Бо якщо зайнятий очільник, скажімо, поліції – то є його перший заступник. Якщо зайнятий він, то тоді є другий заступник, і так далі.

Але ж на сесію не прийшов від силовиків взагалі ніхто!

Пан Сумало на це відповів, що він є такий самий депутат облради, як і решта присутніх в залі, а тому не може відповідати за самих правоохорнців.

На пряме запитання «Чи є переслідування волонтерів на Львівщині, чи нє?» – пан Сумало відповів, що за його інформацією – ні.

Мало того, на його думку, саме місцеві правоохоронці Львівщини – цілком адекватні, все розуміють і тому жодних переслідувань волонтерів точно не влаштовують. Натомість, на його думку, всі ці процеси йдуть з київських високих кабінетів.

Прикметно, що губернатор Львівщини Максим Козицький, який так і не наважився відкрито стати на захист волонтерів, на сесію Львівської обласної ради теж не прийшов.

Сесія триває. Стежити наживо за нею можна за Youtube-каналі Львівської облради:

Як повідомляв ЗУНР, останнім часом на Львівщині активізувалися "наїзди" на місцевих волонтерів, які з самого початку війни допомагають ЗСУ.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?