Новини



Встановлення п'єциків в підвалах житлових будинків небезпечне – експерт


Останнім часом чи не кожен міський голова закликав своїх міщан бути готовими опалювати взимку приміщення переносними п'єциками ‑ званих досі на більшовицький манір «буржуйками». Але знавці попереджають: такий спосіб опалення житлових приміщень – небезпечний.

Ексголовний архітектор Львова Олег Чамара заявив що встановлення пічок-буржуйок в підвалах житлових будинків Львова є небезпечним, натомість є інші цивілізовані та ефективні способи їхнього використання взимку у рази відсутності централізованого опалення. 

– Не уявляю, як ті металеві пічки можна встановити в підвалах житлових будинків, то абсурд, – заявив він 5 вересня на  засіданні клубу експертів „Великий Львів”, пишуть Варіанти.

Олег Чамара разом з тим вважає, що використовувати такі пічки взимку можна ефективно, але в інший спосіб. 

– Такі пічки можна встановити тільки в громадських об'єктах, таких як спортивні зали в школах, або дитячі садки, які не не працюють за призначенням – з будівництвом або розміщенням аґрегату за межами того приміщення і повітряним опаленням.

Тобто тепле повітря вдувається в приміщення від приладу, встановленого за його межами. Тоді в самому приміщенні можна облаштувати місця для людей, вони зможуть відпочити та зігрітись. В кожному мікрорайоні можна знайти такі громадські приміщення, які можна використати для розміщення людей цивілізовано, – пояснив він.  

Нагадаємо, як повідомляють ЗМІ, виконком Львівської міської ради зобов'язав ОСББ, керівні компанії та ЖБК до 1 жовтня встановити п'єцики у житлових багатоповерхівках.

Загалом у будинках може запрацювати 10 500 теплових пунктів.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?