Новини



Через нестачу коштів 170 українців у Польщі виселяють з приміщення, де вони жили з березня


Українців виселяють з приміщення, що належить компанії Liberty Częstochowa, ще до кінця вересня. Міська влада вирішила не продовжувати з нею контракт у зв'язку з початком опалювального сезону. Причина: місто не має можливості оплачувати комунальні послуги.

У березні 2022 року керівництво Liberty Częstochowa запропонувало місту своє офісне приміщення для розміщення біженців з України.

Компанія зробила у ньому ремонтні роботи, замінили частину радіаторів. Профспілка Ченстоховської гути, яка належить компанії, забезпечила мешканців пральною машиною, прасками та засобами для миття. Місто надало ліжка, постіль та їжу, пише uamadia.eu.

– Liberty Częstochowa власним коштом покрила витрати на електроенергію, воду, вивіз сміття та охорону об'єкта, а технічні бригади виконали дрібний ремонт. Підприємство не отримувало жодного державного фінансування для цієї мети й ніколи не просило про це, – підкреслює Яцек Нощик, речник Liberty Częstochowa.

Місто оплатило необхідне обладнання, харчування та цілодобову адміністрацію закладу. На це від воєводства отримувало 60 злотих на день за біженця — загалом 1 581 000 злотих.

– Витрати на утримання будівлі в опалювальний сезон будуть суттєво вищими і воєводський бюджет не зможе їх покрити. Також слід нагадати, що офісна будівля на Коксовій була пристосована лише для тимчасового проживання біженців, – каже речник міської канцелярії Влодзімеж Тутай.

З огляду на це програму утримання біженців в приміщенні на Коксовій закривають. Речник міської канцелярії Влодзімєж Тутай обіцяє, що ніхто не залишиться без даху над головою.

Обіцяного, як відомо, три роки чекають. А ось така собі «опереація міні‑Вісла» – робиться в момент....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?