Новини



У Львові у реабілітаційному центрі встановили перший біонічний протез руки


У Львові, у Національному реабілітаційному центрі "Незламні" Першого медоб'єднання Львова, встановили перший біонічний протез руки. Його отримав 33-річний військовий Михайло Юрчук, який втратив руку та ногу навесні у боях під Ізюмом. Зараз він знову може рухати пальцями.

Як повідомили у медоб'єднанні, зазвичай тим людям, які втратили руку, встановлюють гаки або косметичні протези.

Перші — для роботи, а другі — щоб не привертати уваги.

Проте сучасним рішенням є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз на ампутованій кінцівці – і кисть реагує.

– Встановлення першого біонічного протезу — це ще один важливий крок до порятунку українців в Україні. Цього потребують сотні людей. І ми працюємо, щоб дати їм цю можливість. Українські лікарі у наших українських лікарнях відновлять кожного українця, який постраждав від війни. Це мета, яку ми ставимо перед собою в Національному реабілітаційному центрі “Незламні”, і ми до неї йдемо, — каже Олег Самчук.

Для довідки

Біонічні – найбільш сучасні протези верхніх кінцівок. Вони мають зовнішнє джерело енергії, а управляються за допомогою складної системи датчиків, що забезпечують зв’язок з м’язами на збереженої частини руки. 

Індивідуальні приводи для пальців дозволяють координовано вхоплювати предмети, а комфорт забезпечується за рахунок оптимізованого по вазі розташування приводів. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?