Новини



Зеленський відзначив державними нагородами десантників львівської 80-ки


У середу, 14 вересня, президент України відзначив державними нагородами воїнів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Чотири Герої України, чотири повних кавалери ордена Богдана Хмельницького та ще близько восьмиста військовослужбовців були нагороджені різними державними та відомчими нагородами від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомили бійці на своїй facebook-сторінці, передає Espreso Zahid.

– Я клянусь захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності: Для нас, десантників, це не просто красиві слова з присяги. Щодня, кожен з нас, на передовій доводить, що готовий заради України на все, – пишуть у дописі військові. 

Довідка

80-та окрема десантно-штурмова бригада – військове з’єднання у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ. Навесні 2014 року серед перших була піднята для відбиття російської агресії, підрозділи були направлені на північно-східні кордони України. Військовослужбовці бригади взяли участь у першому бою війни на Донбасі – 13 квітня 2014 року під Семенівкою, згодом вони брали участь у боях за Слов’янськ. Із 2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ.

Нажаль, жодні нагороди не повернуть загиблих, що поклали свої голови за донбассівський та інший з того керунку край.

І це в той час, коли мільйони східняків – включно з здорованями чоловіками призовного віку – спокійно собі перемістилися в Західну Україну, в той самий Львів.

І собі під ніс бубонять, що то – не їхня війна.

Мовляв: гиньте собі, Галичани та Галичанки, Закарпатці та Закарпатки, Волиняни та Волинянки, Буковинці та Буковинки – далі. А ми тим часом у вас вдома будемо все колонізувати....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?