Новини



Галицьку бригаду вирішили задобрити медальками


Військовослужбовцям 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила, що сформованої на Львівщині, вручили відзнаки від імені Головнокомандувача ЗСУ. Аби заткнули писки?


 

Командир ОТУ «Північ» ґенерал-майор Віктор Ніколюк вручив військовослужбовцям Королівської бригади відзнаки від імені Головнокомандувача ЗСУ. Армійці отримали ці нагороди за сумлінне виконання свого службового обов’язку у боротьбі із російською навалою. Кожен із них щодня самовіддано та мужньо захищає нашу Батьківщину від загарбників, повідомляє офіційна ФБ-сторінка 24 бригади.

Тут варто нагадати, що 24-ї окрема механізована бригада ім. Короля Данила, сформована на Львівщині, з перших днів війни воює в найгарячіших точках бойових дій.

Це, з одного боку, звитяга, але з іншого викликало в пильної громадськості купу запитань. Вважається, що «королівці» стали найбільшим пошарпаним в боях військовим з'єднанням, яке маринували на передовій без належної ротації, відведення на перепочинок та віднову вцілілими вояками фізичних сил.

Довкола імені бригади з Галичини виникла вже ціла купа скандалів, пов'язаних з неналежним спорядженням та укомплектуванням військових, або ж і просто: свідомого кидання 24-ки на приречене знищення.

Підтвердженням цього є як свідчення членів сімей вояків-королівців, так і безпосередньо самих військових з 24 бригади.

— 24 бригада кидає людей на м'ясо!!!

— Найгірше те, що це все правда.

— А командування вище куди дивиться? Чому не робить висновки? Чи такими діями вони хочуть винищити справжніх українців ? Сьогодні загинув мій сват також з 24 бригади через не компетентність командирів 24 бригади.

Він правду каже!!! Мого чоловіка також відправили без опиту

Такі наративи лунають щодо жовнірів Королівської бригади від початку липня.

Середина липня особливо не змінила становище бригади з Галичини:

— 24 бригада — то квиток в один кінець. Виглядає так, що командування спеціально посилає бійців на смерть. Подивіться, скільки звідти загиблих привозять, скільки безвісти зниклих. Так не може бути! Доки це має тривати?

Бійців спеціально здають, посилають під обстріли, а командування в той час просто втікає. Та кожен боєць — чийсь син, чоловік чи батько. Це не м'ясо!! Це живі люди! Прошу, якщо у Вас теж є родичі в 24 бригаді, пишіть, не мовчіть, теґайте військове керівництво, бо так більше бути не може! Хто може дати пораду або підказати, куди ще можна звернутись.

Є ціла спільнота у фейсбуці про 24 бригаду просто подивіться, скільки там кожного дня загиблих і зниклих. Так не може більше тривати! — волає Марта Мостова зі Струсова, Тернопільської області.

Зрозуміло, що на кожній війні не без втрат. Але одна справа, коли це втрати бойові. І зовсім інша річ, коли ці втрати, так би мовити, «підставні».

Тобто коли через свідомі дії керманичів навмисно робиться все для того, щоби якнайбільше винищити галицьких вояків Королівської бригади.

І тоді починає закрадатися питання, ще з якого боку ворог гірший?

Жодними медальками це не прикрити...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?