Новини



Закарпатська ОВА закликає збільшити пропускну здатність ПП «Лужанка – Береґшурань»


У зв'язку зі збільшенням потоку утворилися довжелезні черги також і на Закарпатті, зокрема в Ужгородському та Берегівському районах.

Зменшити черги з вантажівок, що утворюються на західних кордонах країни, дозволить збільшення пропускної здатності пункту пропуску «Лужанка – Берегшурань».

Про це повідомив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, передає Еспресо.Захід.

Через блокування українських портів російським агресором та труднощі з вивозом сільськогосподарської продукції морем, потік вантажів перемістився на західні кордони країни, через які здійснюється транспортування. У зв'язку зі збільшенням потоку утворилися довжелезні черги також і на Закарпатті, зокрема в Ужгородському та Берегівському районах.

– Для розв'язання цього нагального питання ми ініціювали зустріч між ОВА, заступником міністра інфраструктури України Мустафою Найємом і заступником державного секретаря з питань розвитку прикордонної економіки міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Кіш-Парціу, яка відбудеться у вівторок, 13 вересня, на Закарпатті, – пише Микита.

Зазначається, що на порядку денному – можливості збільшення пропускної здатності ПП «Лужанка – Береґшурань» для вантажних транспортних засобів загальною вагою до 40 тонн.

В ЗОВА наголошують, що це дозволить частково розвантажити інші пункти пропуску та зменшити черги.

– 7 вересня у чергах на виїзд з України стояло 280 автівок, 15 автобусів та 20 пішоходів

– Кілометрові черги з вантажівок вишикувались на кордоні з Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією

– 5 вересня у Польщі водії вантажівок заблокували під'їзд до пункту пропуску Дорогуськ-Ягодин, вимагаючи запровадження цілодобової фітосанітарної та ветеринарної експертизи. 

– 6 вересня Держмитслужба заявила, що роботу пункту пропуску Ягодин паралізовано.

– Закарпатські митники попросили словацьких колег збільшити кількість оформлених фур на добу на 30% у пункті пропуску Ужгород-Вишнє Нємецке. Наразі на українському боці готові оформляти 160 фур за зміну (12 год), тоді як словацькі колеги – максимум до 70 одиниць.

– 9 вересня на українсько-польському кордоні було розблоковано пункт пропуску Ягодин – Дорогуськ, який останніми днями був заблокований чергою з вантажівок довжиною до 60 км.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?