Новини



Ґдиня: біженців з України пів року не можуть поселити у готові ізолятори


Ще в березні влада Гдині повідомила, що у два новозбудовані ковідні ізолятори заселять біженців з України. Але й через пів року після початку війни ці приміщення досі пустують. З'ясувалося, що ізолятори не можуть під'єднати до електрики.

Будівництво двох ізоляторів по вулиці Полковника Домбка в Ґдині розпочалося в липні минулого року.

Тут повинні були розміщувати людей із ризиком зараження вірусом SARS-CoV-2, якщо вони не мають можливості перебувати в ізоляції. Але через хвилю біженців з України призначення корпусів змінили, пише Ukrayina.pl.

У березні влада Ґдині повідомила, що ковідні ізолятори готові. Вони розраховані на 18 місць. Мають все необхідне для життя. Кошти на будівництво — 1 254 000 злотих — виділили з міського бюджету.

В березні місцева влада прийняла рішення передати корпуси біженцям з України. Але, як виявилося, в будинках досі немає електрики, тому заселення потрібно відтермінувати.

– Приміщення чекають на підключення до електрики, що дозволить їх заселити, – каже Александра Дилейко, речниця Ґдинської лабораторії соціальних інновацій.

Причиною довгого очікування на підключення електропостачання Дилейко називає багатоетапний і складний процес бюрократичних формальностей.

В ізоляторах мають поселитися вісім родин з України. Вони переїдуть сюди з Пжистані Шмідовича.

– Після підключення електролічильників приміщення поступово надаватимуться для біженців. Ми прогнозуємо, що це станеться в першій половині вересня, – каже Дилейко.

Але це  – не певно.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?