Новини



Віцепрезидентка США обговорила допомогу Україні та зміцнення східного флангу НАТО з прем'єром Польщі


Віцепрезидентка США Камала Гарріс у телефонній розмові з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким обговорила питання зміцнення східного флангу НАТО, допомоги Україні та співпраці в галузі цивільної атомної енерґетики.

Як йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому, віцепрезидентка США Камала Гарріс провела телефонну розмову з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

– Віцепрезидентка підтвердила постійну міцність американсько-польських відносин і зусиль, спрямованих на зміцнення нашої колективної безпеки, включаючи постійне розміщення передового командного пункту штабу п'ятого корпусу армії США в Познані, – пише пресслужба.

Зазначається, що президент США Джо Байден нещодавно назвав цей проєкт першим постійним пунктом дислокації збройних сил США на східному фланзі НАТО.

Також віцепрезидентка США відзначила щедрість та лідерство Польщі у прийнятті мільйонів українських біженців та наданні критичної гуманітарної допомоги, а також надання життєво важливої ​​допомоги у сфері безпеки, щоб допомогти українському народу захистити свою демократію від агресії росії, повідомляють ua.news.

Сторони обговорили можливості посилення двостороннього співробітництва з цивільної ядерної енергетики в Польщі.

– Це сприятиме розвитку енергетичної безпеки Європи, підтримає глобальні кліматичні рішення та створить тисячі робочих місць у сфері чистої енергії як у Польщі, так і в США, – йдеться у повідомленні.

Цікаво, як себе в майбутньому поведе Білий Дім, коли зміцнена за його допомоги Польщі почне просувати «польскі сьвят» на схід далі, аніж пролягає фланґ НАТО?

Очевидно, не так задовго вже про це дізнаємося.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?