Новини



Головна інспекторка львівської митниці похвалилася одягом на $8 тисяч при зарплаті 15 тисяч грн і втратила роботу


Митниця Юлія Дрига похвалилася брендовими речами, вартість яких суттєво перевищує її офіційну зарплату, і негайно була звільнена.

Головну державну інспекторку управління адміністративно-господарської діяльності Львівської митниці Юлію Дригу звільнили з роботи після відео у соцмережі TikTok, де вона похизувалася брендовими речами вартістю понад 8 тисяч доларів. При цьому вартість особистих речей інспекторки суттєво перевищила її зарплату на митниці за минулий рік. У відео інспекторка сказала, що працює «трошки на себе, а трошки на державу».

Інспекторка митниці Юлія Дрига потрапила на TikTok-відео блогера Ніколаса Карми, який знімає на вулиці перехожих, розпитуючи про вартість їхнього образу. Відео було поширене 12 квітня і вже за кілька годин зі сторінки блогера зникло. Водночас на відео з інспекторкою митниці звернув увагу журналіст Тарас Середич, воно розійшлося Telegram-каналами.

Зокрема, Юлія Дрига розповіла Ніколасу Кармі, що її капелюх від українського дизайнера Руслана Багінського коштує 18 тис. грн. Повідок її собачки на кличку Gucci від однойменного бренду вартує 200 доларів. Також Юлія похвалилася сумкою Louis Vuitton за 1500 доларів, чоботами Hermes за 800 доларів та годинником Cartier за 5000 доларів.

На запитання блогера, чим вона займається, інспекторка відповіла, що працює «трошки на себе, трошки на державу».

Водночас у декларації за 2023 рік Юлія Дрига вказала 136 тис. грн зарплати на митниці, 3 тис. доларів готівки та 41 тис. грн отриманих від приватної підприємиці, а також частку 50% у власності квартири у Львові. Доходи тепер вже колишнього чоловіка Олексія Дриги, який працює інспектором-кінологом Львівської митниці, в декларації вона не зазначила.

Після розголосу зі скандальним відео Юлію Дригу звільнили з роботи на Львівській митниці. Керівник Львівської митниці Андрій Кузнік розповів журналістам, що 12 квітня згадана інспекторка управління адміністративно-господарської діяльності написала заяву на звільнення «за згодою сторін».

«Важко тепер усім пояснити, де вона взяла ці речі. Як в анекдоті про доньку-повію. Перед тим, як щось зробити або сказати, треба думати про наслідки, а коли ти на державній службі, то про це треба думати 24/7», – прокоментував інцидент керівник Львівської митниці.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?